Blog

IZRAEL DHE DETI I VDEKUR – 5 Ditë me Guidë

IZRAEL DHE DETI I VDEKUR – 5 Ditë me Guidë

Izrael

Çmimi

779 

Kohëzgjatja

Max Persona

99

Mosha minimale

Lloji i turit

Përshkrimi

Tur në Izrael

Programi

Dita e Parë:

Fluturimi nga Tirana për në Tel Aviv, nëpërmjet Athinës. Nisja nga Tirana 09.50. Mbërritja në Athinë në 09.50.
Nisja nga Athina më 17.20 dhe mbërritja në Tel Aviv në 19.20. Pritja në aeroportin Ben Gurion nga përfaqësuesit tanë.
Udhëtimi për në Bethlehem. Vizitë e qytetit në pikat me interesante. Akomodimi në hotel në Bethlehem.

Dita e Dytë :

Mëngjesi ne hotel. Vizitë e qytetit në pikat me interesante. Më pas, Nisja për Jeruzalem. Do të fillojë vizita me
Muzeumin e Izraelit, ku është dhe libri i shenjtë që përmban Mbishkrime të Detit të Vdekur dhe modelin e lashtë të
Jeruzalemit. Aty afër gjendet Knesseti, kuvendi i Izraelit si dhe Menorah, siboli i lashtë izraelit. Do të vazhdojmë me ngjitjen
në Malin e Ullinjve për të shijuar pamjen spektakolare të qytetit të vjetër. Shëtitja vazhdon në Rrugën Dolorosa, kalohen
Stacionet e Kryqit në drejtim të Kishës së Sepulchre së Shenjtë, që përmban kalvarin dhe varrin e ringjalljes. Vizitë e Murit
Perëndimor, Vend i shenjtë për Izraelitët. Fjetja dhe darka në hotel në Bethlehem.

Dita e Tretë:

Mëngjesi në Hotel. Nisja me autobus për në detin e vdekur ku do te ndalojmë për 2 orë për t’u larë në detin e
vdekur. Ndalesa e shkurtër në Al-Maghtas, vendi ku u pagëzua Jezusi dhe pastaj do te shkojmë në parë për në Xheriko, qyteti
më i vjetër i botës. Pranë këtij qyeti ndodhet Mali i Tundimit, ku Jezusi është tunduar si dhe Manastriri që gjendet aty afër.
Më pas ndalesë për një vizitë në Beit Shan, një qytet i lashtë romak, ku janë restauruar shumë objekte të këtij qyteti, si rrugë,
banjo publike, teatro. Vizita përfundon në Tiberias ku vizitohet qyteti përgjat detit te Galilesë. Sistemimi në Hotel në Nazaret
ose Tiberias. Fjetja dhe Darka në hotel.

Dita e Katërt:

Mëngjesi në Hotel. Shëtitje panoramike e Nazareth. Vizitë e Bazilikës së Annunciation. Vizitë e Guvës së
pagëzimit, ku engjëlli Gabriel ju shfaq Shën Mërisë. Shikohet Shtëpia e Shën Mërisë dhe e Jozefit. Udhëtohet për në Haifa,
qyteti i tretë në Izrael. Vizitohet Monumenti i Bahai dhe Kopshtet Persiane, ku nga duket dhe Mali i Karmel. Udhëtimi
vazhdon për në Tel-Aviv. Mbërritja në Tel Aviv. Vizitë në Neve Tzedek për të eksploruar lagjen moderne të qytetit të Tel
Avivit. Më pas vizitë në Jaffa, lagja e vjeter e qytetit Tel Aviv. Shëtitje në këmbë nëpër rrugicat dhe galerive te artit. Sistemimi
në Hotel. Fjetja dhe Darka në hotel në Netanya ose Tel Aviv.

Dita e Pestë:

Transferimi për në Aeroport. Fluturimi i kthimit për në Tiranë, nëpërmjet Athinës. Nisja nga Tel Aviv 05.20,
Mbrritja në Athinë në 07.30. Nisja nga Athina në 08.45. Mbrritja në Tiranë në 09.10

Përfshihet në udhëtim

  • Bileta e avionit vajtje – ardhje.
  • Akomodimi në hotel te Kategorisë Turistike.
  • Mëngjeset dhe darkat për të gjithë ditët e qëndrimit.
  • Shëtitjet në Izrael me autobus (sipas programit)
  • Shoqërues dhe guidë shqiptare, për të gjithë ditët e qëndrimit
  • Transfertat Aeroport – Hotel – Aeroport.

Nuk përfshihet:

  • Gjithçka që nuk është përmendur në këtë program.
  • Hyrjet në monumente dhe muzeume.
  • Bakshishet për Shoferin e autobusit dhe Guidën në Izrael.

Çmimet në bazë të ditëve

Ture të ngjashme

Rezervo

Ju lutemi, zgjidhni një datë

Login

Profesionalizmi i treguar ndër vite, na bën unik dhe të pakrahasueshëm në treg, çdoherë në hap me kohën duke i ofruar çdo klienti që zgjedh të udhetojë me ne: siguri, korrektësi dhe çmime ndër më të mirat në treg.

Adresa

Rruga “Frosina Plaku”
(Kompleksi Kontakt), Mbas Inxhinierisë së ndërtimit.

Kontakt

Email

Na ndiqni edhe në

💬 Përshëndetje! Si mund t'ju ndihmojmë?