Blog

Praga

Përshkrim

Praga është kryeqyteti i Çekisë, e njëkohësisht qyteti më i madh në vend dhe metropoli më i rëndësishëm historik i krahinës së Bohemisë. Ai renditet i 14-ti për nga madhësia në listën e qyteteve më të mëdha të Bashkimit Europian. Aktualisht qyteti shtrihet në një sipërfaqe prej 496 km2 me popullsi prej rreth 1,3 milion banorësh.[8] Zona metropolitane e Pragës kishte në vitin 2004 (sipas Eurostat) rreth 2 milionë banorë.[9]

Praga njihet si një nga qytetet më të bukur të Evropës.[10] Qendra historike e qytetit, bashkë me pamjen unike të Kështjellës së Pragës, fitues i rekordit Guiness në vitit 1996 për kompleksin-kështjellë më të madh në botë,[11] është pasuri e UNESCO-s. Pikërisht kjo qendër historike tërheq miliona turistë çdo vit. Në vitin 2007, 4 009 000 turistë vizituan qytetin. Viti 2006 e renditi Pragën si qytetin e tetë më të vizituar në Evropë e 2007-a të shtatin dhe në vendin e 19-të në rang botëror. Pseudonimet për Pragën përfshijnë “qyteti i artë” dhe “qyteti i njëqind majave”. Ky i fundit u përdor për herë të parë nga historiani Josef Hormayer në fillim të shekullit 19-të. Në atë kohë këto maja i numëroi matematicienti e filozofi Bernard Bolzano, i cili arriti deri në 103 (duke përjashtuar ndërtesat private).
Lexo më shumë mbi Pragën

Ture

PRAGË 4 DITE ME GUDE
99
3
Prague
PRAGË 4 DITE ME GUDE
499 
Explore

Login

Profesionalizmi i treguar ndër vite, na bën unik dhe të pakrahasueshëm në treg, çdoherë në hap me kohën duke i ofruar çdo klienti që zgjedh të udhetojë me ne: siguri, korrektësi dhe çmime ndër më të mirat në treg.

Adresa

Rruga “Frosina Plaku”
(Kompleksi Kontakt), Mbas Inxhinierisë së ndërtimit.

Kontakt

Email

Na ndiqni edhe në

💬 Përshëndetje! Si mund t'ju ndihmojmë?