Blog

Hollandë

Përshkrim

Holanda (holandisht Nederland), joformalisht Holland, është shtet që ndodhet në pjesën perëndimore të Evropës me disa ishuj në Karaibe. Është më i madhi nga katër vendet përbërëse të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta. Holanda laget nga Deti i Veriut në veri dhe perëndim dhe kufizohet me Belgjikën në jug dhe Gjermaninë në lindje. Kryeqytet i vendit është Amsterdami dhe selia e qeverisë është në Hagë.

Holanda është një vend gjeografikisht i ulët, me rreth 25 për qind të sipërfaqes së saj dhe 21 % të popullsisë së saj të ndodhur nën nivelin e detit, dhe 50 % e tokës së saj ndodhet më pak se një metër mbi nivelin e detit. Sipërfaqe e konsiderueshme e tokës është fituar nga deti nëpërmjet pritave. Pjesa më e madhe e Holandës është e formuar nga grykëderdhja e tre lumenjve të rëndësishëm evropiane, të cilat së bashku me degët e tyre formojnë deltën Rhein-Meuse-Scheldt. Pjesa më e madhe e vendit është shumë e sheshtë, me përjashtim të zonës kodrinore ​​në skajin juglindor dhe disa vargjeve kodrash në pjesën qendrore.

Lexo më shumë mbi Holandën

Ture

AMSTERDAM - 4 DITE ME GUIDE
97
NISJE DATE; 30 DHJETOR NGA TIRANA
549 
Explore

Login

Profesionalizmi i treguar ndër vite, na bën unik dhe të pakrahasueshëm në treg, çdoherë në hap me kohën duke i ofruar çdo klienti që zgjedh të udhetojë me ne: siguri, korrektësi dhe çmime ndër më të mirat në treg.

Adresa

Rruga “Frosina Plaku”
(Kompleksi Kontakt), Mbas Inxhinierisë së ndërtimit.

Kontakt

Email

Na ndiqni edhe në

💬 Përshëndetje! Si mund t'ju ndihmojmë?